Glaifa. Lichtreclame. Gevelreclame. Gevelletters. Ledscherm. Reclamescherm. Leddisplay.

Ledschermen

Een echte eyecatcher voor uw pand is een dynamisch ledscherm, waarmee u direct kan communiceren met uw passanten. Ledschermen of leddisplays zijn er voor zowel outdoor als indoor toepassingen. Geplaatst op een gevel of vrijstaand op een zuil/paal of ingebouwd in een zuil. Afhankelijk van de toepassing, zichtbaarheid en dergelijk voorzien we graag advies over welk ledscherm voor u de juiste keuze is. Glaifa ontzorgt u dan in het gehele traject, van vergunningaanvraag tot plaatsing van uw ledscherm of leddisplay. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie!

Projecten

LED scherm

Ben jij op zoek naar een LED scherm/LED display van een hoge kwaliteit die als eyecatcher en unieke lichtreclame dient voor jouw bedrijf? Dan ben je bij Glaifa aan het juiste adres, omdat wij allerlei soorten uitvoeringen mogelijk maken en aan de hand van jouw wensen en de mogelijkheden op locatie een lichtplan op maat maken. Wat is een LED scherm precies, wat zijn de voordelen, welke mogelijkheden zijn er en hoe gaat de realisatie van jouw LED scherm in zijn werk? Op deze vragen en meer krijg je in deze blog een antwoord.

Wat is een LED scherm?

Een LED scherm is een dynamisch scherm waarmee bedrijven reclame kunnen maken en kunnen communiceren met passanten en klanten. Deze LED displays kunnen zowel buiten als binnen geplaatst worden, zoals op een gevel, zuil of muur, afhankelijk van de doelstelling en gewenste locatie. Glaifa kan jou bij dit traject helpen door de mogelijkheden voor te leggen en advies op maat te geven. Overigens kun je bij ons ook voor andere producten terecht, zoals een LED reclamebord of bewegwijzering of reclamedoeken om op een stijlvolle en opvallende manier te communiceren met de buitenwereld over jouw bedrijf.

Wat zijn de voordelen van een LED scherm?

Uit onderzoek is gebleken dat een LED scherm als communicatiemiddel erg effectief is, aangezien deze vorm van digitale reclame tot wel 400 procent meer wordt gezien dan andere vormen van reclame. Daarnaast is de herinneringswaarde wel 83 procent, waarmee het de vaakst herinnerde reclamevorm is. Bovendien zijn onze schermen ontworpen om jouw publiek aan te trekken en jouw boodschap effectief aan hen over te brengen. De volgende voordelen gaan gepaard met de keuze voor een LED scherm.

Extra opvallende, dynamische content

Allereerst wordt er met een LED display een dynamisch beeld geboden, in plaats van statische banners en posters, wat gelijk de aandacht trekt bij voorbijgangers. Je kunt de content op zo'n scherm ook makkelijk aanpassen op verschillende dagen of zelfs momenten op een dag. Hiermee speel je in op de actualiteit en verschillende dagdelen om nog beter de aandacht te kunnen trekken.

Verkrijgbaar in diverse vormen en maten

De afmetingen bij LED schermen liggen tevens niet vast, en je kunt bij ons een scherm in verschillende maten en vormen laten ontwerpen. Hierdoor weet je zeker dat het product past bij jouw locatie en stijl.

Goede leesbaarheid door hoge lichtopbrengst

De lichtopbrengst, oftewel de hoeveelheid licht die wordt uitgezonden en beschikbaar is voor het menselijk oog, is veel hoger bij LED schermen dan bij LCD schermen. Dit komt vooral van pas bij een LED scherm buiten ophangen, aangezien de hoge lichtopbrengst ervoor zorgt dat de content ook zichtbaar blijft bij directe zoninval. Zodoende blijft alles goed zichtbaar en komt de boodschap ook altijd goed over.

Kosten besparen door variatie in het aantal pixels

Bij de keuze voor een LED scherm kun je zelf het aantal pixels bepalen, dat van invloed is op de ruimte tussen LED lampjes. Hoe meer pixels, hoe duurder ook het scherm is. Door deze keuzeruimte kun je met diverse soorten budgetten en aanvragen bij ons terecht. Overigens kunnen wij je ook adviseren over de beste afmeting, vorm en het aantal pixels voor het beste resultaat tegen een scherpe prijs.

Welke verschillende LED schermen zijn er?

Er zijn verschillende opties als het gaat om LED schermen inzetten als communicatie- en/of marketingmiddel. Onder andere op de volgende gebieden zijn er verschillende keuzes te maken.

Type LED licht

Een LED scherm is uit heel veel LED's opgebouwd, waarvan er diverse soorten bestaan. Veel voorkomende soorten zijn SMD/SMT en DIP LED's, die verschillen op het gebied van beeldkwaliteit en resolutie. DIP LED displays zijn hierbij handig voor vaste projecten in de buitenlucht, die duurzaam moeten zijn en met een hoge helderheid. Daarentegen bieden SMD/SMT LED's een bredere kijkhoek en een hogere resolutie. Dit komt van pas voor schermen die binnen geplaatst moeten worden, omdat de kijkafstand hier meestal korter is en een hogere helderheid dus gewenst is.

Vaste of mobiele LED displays

Er zijn zowel mobiele als vaste LED schermen verkrijgbaar. Er zijn bijvoorbeeld LED schermen die gemakkelijk te verplaatsen zijn met een specifiek formaat, waardoor je jouw reclame en informatie op verschillende plekken kunt vertonen. Zo kan een LED display een rijdend visitekaartje worden voor je bedrijf, bijvoorbeeld in combinatie met een aanhangwagen en een totem, waardoor je jouw boodschap van een grotere hoogte kunt laten zien.

Vaste LED schermen hangen daarentegen zogezegd op een vaste plek, waar ze continu informatie of reclame vertonen. Bij Glaifa kunnen we je hierover adviseren, of vraag ons om een paar voorbeelden en wij laten je zien wat er allemaal mogelijk is. Zo kun je ook nog inspiratie opdoen over jouw eigen project. Overigens voldoen onze schermen altijd aan de hoogste richtlijnen en kwaliteitseisen op dit gebied, waardoor je bij elk soort LED scherm verzekerd bent van een betrouwbaar product met een hoge kwaliteit.

De uiteenlopende toepassingen van LED schermen

LED schermen kunnen voor allerlei doeleinden gebruikt worden, zoals voor promotie- en reclamedoeleinden, om de naamsbekendheid te vergroten en om mensen te informeren. Hierdoor is het een heel veelzijdig product dat bijvoorbeeld in een winkeletalage geplaatst kan worden, maar ook langs de snelweg op een mast. Onder andere de volgende toepassingen komen voor:

  • In casino's en om uitslagen van wedstrijden te tonen;
  • in conferentiecentra en beursgebouwen om de route en het programma weer te geven;
  • op vliegvelden en in stations voor de informatievoorziening van reizigers;
  • als scoreboard aan het plafond, bijvoorbeeld bij een ijsbaan;
  • in een wasstraat om klanten een extra beleving te geven.

Buiten of binnen plaatsen?

Je kunt een LED scherm zowel binnen als buiten plaatsen. Echter, als je kiest voor een installatie buiten moet het scherm wel aan een aantal hogere kwaliteitseisen voldoen qua behuizing en LED's dan binnen. Immers moet het product wel bestand zijn tegen alle weersomstandigheden. Hierdoor zijn LED displays voor binnen ook vaak goedkoper dan schermen voor buiten.

LED schermen voor binnen kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden voor het adverteren in een kantoor, etalage of winkel, waarbij wisselende beelden getoond kunnen worden aan voorbijgangers of bezoekers die dynamisch kunnen zijn, maar ook statisch. Buiten, zoals bij de ingang van een winkelcentrum of aan de gevel van een bedrijfspand, kan een LED scherm meestal een nog groter publiek bereiken, zoals klanten, passanten en reizigers.

Vergunning nodig?

Of je een vergunning nodig hebt voor een LED scherm hangt af van de locatie. Veel gemeenten staan hier welwillend tegenover, maar er zijn ook gemeenten die hier nog in achterlopen en het weigeren. Over het algemeen geldt dat voor een LED display achter glas geen vergunning nodig is, oftewel wanneer het binnen wordt geplaatst. Aan LED schermen buiten zitten vaak meer restricties vast. Glaifa is hierbij uw partner omdat wij ook het vergunning traject verzorgen.

Jouw ideale LED scherm in drie stappen

Ben je benieuwd hoe het proces van een LED scherm voor jouw kantoorpand, winkelcentrum of ander bedrijf gerealiseerd wordt? Dit verloopt volgens drie stappen, die hieronder elk beschreven staan. Bij al deze stappen geven wij bij Glaifa passende ondersteuning en advies om het ideale eindproduct voor jou tot stand te kunnen brengen.

Stap 1: Doel en locatie bepalen

Allereerst is het belangrijk om in kaart te brengen wat het doel is dat je met het scherm wilt bereiken. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken voor bewegwijzering of om te entertainen, informeren, promoten en reclame te maken. Bepaal vervolgens waar het LED scherm moet komen, wat van invloed kan zijn op het bereik en de effectiviteit ervan. Ook de locatie hangt af van je doel. Houd bij deze keuze onder andere rekening met welk vervoermiddel mensen veelal langsrijden, waar de meeste mensen langskomen, vanaf welke afstand het scherm zichtbaar moet zijn, wat de ideale kijkhoek is en of er een lokaal vergunningenbeleid is in je gemeente. Verder is het belangrijk om rekening te houden met de montage en het mogelijke onderhoud van het scherm en hoe bereikbaar het scherm hiervoor is.

Stap 2: Een lichtplan op maat ontwikkelen

Als je het doel en de locatie van jouw eigen LED scherm bepaald hebt, gaan we in gesprek om samen een lichtplan samen te stellen. Hierin stellen we vast wat het formaat moet zijn, de schermhelderheid, de resolutie, de bedieningsmogelijkheden en Bij elk scherm is zodoende sprake van maatwerk en hierover ontvang je vervolgens een vrijblijvende offerte op maat.

Bij deze stap krijg je vakkundig advies van een van onze experts, zodat jij de juiste keuzes maakt en kunt genieten van het beste eindresultaat. Gedurende het hele proces van de realisatie van jouw LED scherm kun je overigens altijd bij ons terecht voor antwoorden op al je vragen.

Stap 3: Jouw LED scherm realiseren

Ten slotte, wanneer jij de definitieve keuze hebt gemaakt en de offerte hebt geaccepteerd, gaan wij aan de slag voor een zo snel mogelijke levering en installatie van jouw scherm. Wij kunnen tevens helpen met de aanvraag van een vergunning en een onderhoud- en reparatieservice, om een hoge kwaliteit en betrouwbaarheid van het product te bewaken.

LED schermen kopen bij Glaifa

Ben jij overtuigd van de toegevoegde waarde van een LED scherm voor jouw bedrijf? Dan kun je bij Glaifa terecht voor een aanbod op maat, veel keuzemogelijkheden en een LED scherm dat helemaal past bij jouw bedrijf en doelstellingen. Hierbij begeleiden we je van A tot Z en geven we advies waar nodig. Door onze kennis en ervaring kunnen wij voor elke situatie een passende oplossing vinden, waardoor jij unieke lichtreclame kunt realiseren en zo beter opvalt voor klanten en voorbijgangers. Bovendien voldoen onze producten aan de hoogste eisen, waardoor jij kunt genieten van kwalitatieve, betrouwbare en duurzame producten.

Vraag nu een offerte op maat aan en kom erachter wat de kosten zijn van jouw project. Vervolgens helpen wij je tijdens het hele proces om het ideale eindresultaat te creëren. Of heb je nog vragen of opmerkingen? Schroom niet om ons te benaderen en een van onze experts helpt jou verder. Wanneer maak jij de stap naar een creatieve en opvallende manier om content voor jouw bedrijf te tonen aan een groter publiek?

×

Interesse in een product,
of wenst u een afspraak?

+31 13 505 2914 reclame@glaifa.com